GROEP 1/2B
Juf Marian / Juf Daniëlle v spr
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Op deze pagina vindt u de kalender en het nieuws van de groep.
Foto's vindt u hier.                                           

 
 

 

De kleuteragenda 

 
augustus/september

Wij gaan het schooljaar beginnen met het maken van onze verjaardagsmutsen en de verjaardagskalender.
 Natuurlijk ook weer even wennen en met je klasgenootjes spelen.
De tweede week gaan we beginnen met een schatkistproject: buiten spelen. We besteden veel aandacht aan de letter b.
De kinderboekenweek
: start 5 okt. onderwerp "Voor altijd jong". Wij gaan werken rond de volgende 2 boeken: Met opa in het donker. De kinderen logeren bij opa. Gezellig op zolder. Opa zal oppassen. Dat kan hij best. Toch? En Boer Boris gaat naar oma. Boer Boris heeft met zijn zusje Sam en broerje Berend een hele hoop fruit geplukt. Ze nemen het mee in de trein naar oma, want die kan er lekkere sap, jam en taarten van maken.  Engels: school
De woorden die we de kinderen in zinnen aanleren bij deze Unit zijn o.a:
book, pencil, scissors, table, chair, teacher, paper, glue, game. Ook leren we de kleuren red, orange, yellow, green, blue, purple, white, black, brown, pink.
Ook leren we een Engels liedje:
One, two, three, four, five, once I caught a fish alive
Sux, seven, eight, nine, ten, then I let it go again.
Why did you let it go? Because it bit my finger so.
Which finger did it bite? This little finger on the right.Leefstijl:
Thema 1: De groep, dat zijn wij.

In deze lessenserie besteden we vooral aandacht aan de sfeer in de groep. Als deze goed is, voelen kinderen zich beter op hun gemak: zowel bij elkaar als bij hun leerkracht.
Dit is goed voor hun persoonlijke ontwikkeling en de creativiteit binnen de groep.
De kinderen leren elkaar beter kennen, maken samen plezier en ontdekken dat we soms hetzelfde en soms anders zijn.Schrijfdans: de vulkaan. Met grote bewegingen laten we de vulkaan uitbarsten. Op de speelplaats gaan we dit met stoepkruit weergeven.We hebben ondertussen al 4 andere bewegingen gemaakt: De krongelidong, Rond en acht, Robot en de Trein. Voor de herfstvakantie hopen we de laatste 3 ook af het hebben: Boom, Zilveren vleugels en katten.
Fruit en groente woensdag
Zoals jullie weten wordt er op woensdag in de klas groente en fruit gegeten.
Het is de bedoeling dat de kinderen vanuit huis groente of fruit meenemen, ze eten dit dan als tussendoortje in de pauze
 
 
 

Informatie voor nieuwe ouders

Wat fijn dat u interesse heeft in het Spectrum als mogelijke basisschool voor uw kind(eren). Graag informeren wij u vooraf hoe de procedure voor aanmelding en inschrijving verloopt. Met name als het gaat om instromen in een andere groep dan groep 1 is het van belang te weten welke stappen er genomen worden om tot een zorgvuldige plaatsing komen. We willen immers graag dat alle kinderen op een plek komen waar ze de begeleiding (kunnen) krijgen die nodig is. Leest u alstublieft eerst onderstaande link met informatie over aanmelden.